Ponoči prometna nesreča na avtocesti proti Kopru

Foto: mariborinfo.com prometna nesreča Šikole Foto: GB Maribor Prometna nesreča na štajerski avtocesti
Tujec v tranzitu, ki je bil pod vplivom alkohola, je ponoči povzročil prometno nesrečo.
Oglej si celoten članek

Na avtocesti v smeri Kopra za počivališčem Barje se je nekaj po polnoči pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva voznika. Policisti so ugotovili, da je 47-letni voznik (tujec v tranzitu) vozil po levem prometnem pasu od Barjanske proti Tržaški cesti in zapeljal v levo ter trčil v kovinsko ograjo. Po trčenju je vozilo obrnilo s sprednjim delom v nasprotno smer vožnje, kjer je nato neosvetljeno obstalo na levem prometnem pasu. Po desnem pasu pa je takrat pripeljal 43-letni voznik, ki je s prehitevanjem tovornega vozila zapeljal na levi prometni pas. Ko je opazil stoječe neosvetljeno vozilo, je takoj zapeljal na desno, da bi preprečil trčenje, a je kljub temu oplazil stoječe vozilo.

Povzročitelju nesreče so po opravljenem alkotestu, ki je pokazal 0,75 mg/l v izdihanem zraku, odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog za kršitev, zoper njega pa bo podan tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče za prekrške.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.