Ponarejala dokumente in si nabrala devet milijonov evrov

Foto: Profimedia
Celjski kriminalisti so stopili na prste dvema poslovodnima osebama, ki sta v letih 2021 in 2022 domnevno storili več kaznivih dejanj in si pridobili več kot devet milijonov evrov protipravne premoženjske koristi, so sporočili iz celjske policijske uprave.
Oglej si celoten članek

Kriminalisti po dlje trajajoči in kompleksni preiskavi poslovodni osebi sumijo več kaznivih dejanj, in sicer preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti, ponareditve ali uničenja poslovnih listin, poslovne goljufije ter zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Osumljenca sta kazniva dejanja po navedbah policije storila pri izvajanju gospodarske dejavnosti v obliki grosistične prodaje, ko sta za pridobivanje svežih likvidnostnih sredstev v okviru t.i faktoring poslov ponaredila veliko število poslovnih listin. Te so v poslovnem odnosu do finančnih družb in banke služile kot dokaz razpolaganja s terjatvami, na podlagi česar je osumljena družba pridobivala svež denar.

Denarja osumljenca nista uporabila namensko oz. za zagotavljanje gospodarske dejavnosti, temveč za financiranje rasti podjetja, ki ni temeljilo na dejanskem poslovanju, plačilo že zapadlih drugih finančnih obveznosti ter za nakup stanovanjske hiše namenjene zasebni rabi, so še dodali na Policijski upravi Celje.

Zaloge iz družbe sta po blokadi transakcijskih računov in ob bližajočem insolvenčnem postopku pred bodočimi upniki umaknila tako, da sta jih prodala s pomočjo druge pravne osebe.

Z vsemi opisanimi kaznivimi dejanji sta osumljena sebi in družbi, ki sta jo upravljala, pridobila več kot devet milijonov evrov protipravne premoženjske koristi, so še razkrili kriminalisti.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:12 16. Oktober 2024.

    Ja veliko sta nakradla,zato bo mila kazen po slovenskem pravosodju!

  • 14:49 16. Oktober 2024.

    Če je res ta vsota bo najvišja kazen 16 mesecev družbeno koristnega dela..... (saj veste, za 300E pa je 5 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.