Polovica plače na računih delavcev

Foto: Žurnal24 Blaž Mlinarič (desno) je že pred časom za naš medij pojasnil, da je težko delati
Gradbinci. Podjetje MTB je delavcem izplačalo polovice plače, na ostanek bodo morali še počakati.
Oglej si celoten članek

Zaposleni v gradbenem podjetju MTB so v petek dočakali prvo polovico decembrske plače. Poročali smo, da nas je na zamujanje opozoril sindikat, ki se je v primeru neizplačila že pripravljal na stavko v podjetju.

Dobili tudi nadomestili
“Zaradi težkih razmer nam ni uspelo zagotoviti denarja za celotno izplačilo plače. Nakazali smo polovico neto plače in prevoz na delo ter prehrano,” je vodstvo podjetja pojasnilo delavcem. Preostanek plače naj bi dobili še ta mesec.

Glavna se bojujeta za obstoj
Čeprav je MTB lani uspešno prestal prisilno poravnavo, se težave s financami ponavljajo. Viri blizu gradbeništva navajajo, da se komaj prebijajo iz meseca v mesec, vendar naj bi se lastnik Blaž Mlinarič in direktor Viktor Lednik odločila, da podjetja kar tako ne bosta pustila v stečaj. Neuradno smo izvedeli, da naj bi še vedno iskala rešitve za prodajo nedokončanega stanovanjskega kompleksa nasproti Narodnega doma Maribor in zemljišča pod Pohorjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.