Policisti ustavili avtobus, ko so prišli bliže, niso mogli verjeti očem

Foto: PU Novo mesto romunski voznik avtobus prekrški Foto: PU Novo mesto romunski voznik avtobus prekrški Foto: PU Novo mesto romunski voznik avtobus prekrški Foto: PU Novo mesto romunski voznik avtobus prekrški
Med rednim nadzorom cestnega prometa so policisti izven naselja Lopata ustavili avtobus. Po opravljenem postopku so izrekli za več kot sedem tisoč evrov kazni.
Oglej si celoten članek

Policisti so na avtocesti A-1 izven naselja Lopata ustavili romunskega voznika avtobus, ki ije imel k avtobusu pripeto dvoosno priklopno vozilo. Pri kontroli tehnične brezhibnosti avtobusa in priklopnika so ugotovili, da so bile na priklopnem vozilu pnevmatike izrabljene, priklopnik pa je bil zaradi poškodbe vlečne kljuke na avtobus pritrjen z vrvmi, ki so namenjene za pritrjevanje tovora. 

Foto: PU Novo mesto romunski voznik avtobus prekrški

To niso bile edine kršitve, ki so jih ugotovili policisti. Izkazalo se je, da je prišlo do več kršitev, povezanih z manipulacijo podatkov delovnega časa, nepravilno uporabo tahografa in nezadostnim časom počitka voznika. 

Policisti so zaradi ugotovljene tehnične neurejenosti priklopno vozilo izločili iz prometa. 

Vozniku avtobusa so izdali plačilni nalog v višini 870 evrov, podjetju iz Romunije, ki je lastnik avtobusa, pa so izrekli 6.400 evrov globe. 

Foto: PU Novo mesto romunski voznik avtobus prekrški

Foto: PU Novo mesto romunski voznik avtobus prekrški

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:45 13. Junij 2024.

    O stanju katerokoli prevoznega sredstva, gume povedo vse !

  • 21:55 10. Junij 2024.

    Še dobro, da avtocestna policija ugotovi veliko podobnih nepravilnosti in uspešno kaznuje neodgovorne voznike. Varnost je na prvem mestu!

  • 19:29 10. Junij 2024.

    Ali to komu kaj pomeni, da se takile vozniki fijakajo samo po slovenistanu, drugje se ne upajo !!! Kazni so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.