Policisti s podpisi za referendum danes k Virantu

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Policisti so zbrali dovolj podpisov za začetek postopka o referendumski pobudi glede vladnih varčevalnih ukrepov. Zbrati morajo 2500 podpisov, v državnem zboru pa so že potrdili, da bodo sindikati podpise predsedniku državnega zbora Gregorju Virantu predali v četrtek.
Oglej si celoten članek

Policisti, povezani v sindikata, so zbrali več kot dva tisoč podpisov, ki bodo zadostovali za sprožitev postopka za zakonodajni referendum glede vladnega zakona, zaradi katerega je po Sloveniji potekala stavka javnih uslužbencev.

Državni zbor je novelo zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012 potrdil v torek.

Novela ne glede na veljavne kolektivne pogodbe predvideva zamik izplačila regresa v javnem sektorju za en mesec, in sicer z maja na junij.

Prav tako regres v podjetjih, ki so v več kot četrtinski lasti države, ne bo smel preseči minimalne plače oziroma 763 evrov bruto ali 584 evrov neto, vse dokler gospodarska rast v tekočem letu ne bo presegla 2,5 odstotka.

Je pa vlada v ponedeljek v državni zbor vložila še zakon o uravnoteženju javnih financ, ki predvideva, da se bo v javnem sektorju letos regres znižal, prihodnje leto pa sploh ne bi bil izplačan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 40

  • 09:41 20. April 2012.

    Upam da že zbirajo denar z katerim bodo plačali referendum, ker država nima več kje vzeti.<br />Stavkajo pa itak le …

  • 13:14 19. April 2012.

    DOMOBRANCI LE VKUP IN NA POLOŽAJE ! NAJ SE GVERILA PRIČNE, DANES, TAKOJ !!!!

  • 13:03 19. April 2012.

    Se sploh zavedaš koliko ljudi v zasebnem sektorju dobi toliko, da se jim "ne splača hodit delat"? In to že …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.