Organizacijska katastrofa: V Stožicah je manjkala kar tretjina varnostnikov

Foto: PU Ljubljana policija stožice olimpija reka igredi spremstvo navijačev Foto: Anže Petkovšek NK Olimpija - HNK Rijeka Foto: Anže Petkovšek NK Olimpija - HNK Rijeka Foto: Anže Petkovšek NK Olimpija - HNK Rijeka Foto: Anže Petkovšek NK Olimpija - HNK Rijeka Foto: PU Ljubljana policija stožice olimpija reka igredi spremstvo navijačev
Včeraj  je na stadionu Stožice v Ljubljani potekala nogometna tekma med NK Olimpija in HNK Rijeka, ki so jo morali za pol ure prekiniti zaradi izgredov hrvaških navijačev.
Oglej si celoten članek

Pred samo nogometno tekmo so organizirane navijaške skupine v bližini stadiona želele obračunati med sabo, pri čemer so metali različne predmete in uporabljali pirotehniko. Policisti posebne enote policije so s posredovanjem preprečili fizični obračun. Ker drugače ni bilo mogoče zagotoviti javnega reda in miru, so uporabili tudi različna prisilna sredstva.

"Med posredovanjem je bila ena oseba zaradi kršitve javnega reda in miru in neupoštevanja ukazov policistov pridržana. Zoper državljana Hrvaške je bil uveden prekrškovni postopek, prav tako bo zoper njega podana kazenska ovadba zaradi poškodovanja notranjosti intervencijskega službenega vozila, s katerim so ga odpeljali v pridržanje," so sporočili s policije.

Med samo nogometno tekmo so se na tribunah gostujočih navijačev dogajale množične kršitve javnega reda in miru: "Navijači so uporabljali tudi močnejšo pirotehniko, na igrišče metali bakle, lomili stole, jih metali proti policistom in jih zažigali."

Foto: Anže Petkovšek NK Olimpija - HNK Rijeka

Organizator se je zaradi zagotovitve varnosti odločil, da izprazni tribuno gostujočih navijačev, zato jih je po zvočnikih pozval, naj stadion zapustijo, kar so tudi storili. "Policisti posebne enote policije so zagotovili praznjenje tribun in spremstvo gostujočih navijačev do njihovih vozil in nato izven območja Ljubljane. Med varovanjem je bilo sedem policistov lažje poškodovanih. Zbiranje obvestil in ugotavljanje storilcev kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, še poteka," so še sporočili s policije.

Pri varovanju nogometne tekme so policisti tudi ugotovili, da organizator ni izvedel vseh ukrepov, ki so mu bili določeni v dovoljenju za izvedbo prireditve. Prav tako je pristojni inšpektorat ugotovil, da je manjkala kar ena tretjina v dovoljenju določenega števila varnostnikov. Policisti z zbiranjem obvestil v zvezi kršitev Zakona o javnih zbiranjih še nadaljujejo in bodo po vseh ugotovitvah zoper organizatorja izvedli ustrezen ukrep.

Foto: Anže Petkovšek NK Olimpija - HNK Rijeka
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 13:52 30. Avgust 2024.

    Hvala bogu, da ne bodo za vse romi krivi..

  • 13:32 30. Avgust 2024.

    To je vedno bil dogovor med organizatorjem in varnostno službo. Rabi se 80 varnostnikov, dajte jih 50, za ostalih 30 …

  • 12:44 30. Avgust 2024.

    Zakaj oblast zavlačuje s sprejemom zakona o navijačih ? Najbrž ima zavlačevanje svojo ceno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.