Poleg vrtca bodo zgradili novega

Foto: Žurnal24 Vrtec Žabica v Mlakah je bil zgrajen v montažni izvedbi pred 30 leti ter standar
Investicija. V nizkoenergetskem vrtcu, vrednem 3,5 milijona evrov, bo prostora za 140 ali 185 otrok.
Oglej si celoten članek

Trzin. “Z novim vrtcem bomo rešili zadrego, ki jo imamo s številom otrok in jo zdaj rešujemo z dodatnimi oddelki v zgradbi Osnovne šole Trzin,” pravi Tone Peršak, trzinski župan. Dodaja, da otrok doslej zaradi treh oddelkov OŠ ni bilo treba zavračati, vsaj ne v večjem številu, česar ne pričakuje niti v prihodnje.

Vrtec bo deloval, dokler novi ne bo zgrajen.
Tone Peršak, župan

V glavnem vrtcu v Mlakah, kjer je okoli sto otrok, je šest oddelkov oziroma igralnic, ki zdajšnjim standardom in normativom ne ustrezajo več. Nov vrtec bodo zgradili na isti parceli, poleg starega – tega bodo porušili, ko bo novi zgrajen. Stiske s prostorom tako med gradnjo ne bo.

Osem ali deset oddelkov
Po načrtih naj bi dela začeli septembra, vrtec pa naj bi bil dokončan do januarja 2012. V njem bo predvidoma osem oddelkov, kar pomeni, da bo prostora za okoli 140 otrok – v vrtcu bodo ostali vsi oddelki za prvo starostno skupino. Obstaja pa tudi možnost, da bi zgradili deset oddelkov. V tem primeru bi bilo prostora za okoli 185 otrok. “Na to v resnici ne računamo. Gre za minimalno možnost, da bi bila prihodnje leto kakšna res huda eksplozija rojstev,” pravi župan.

Stroške projektiranja in gradnje ocenjujejo na 1,95 milijona evrov, skupaj s stroški priprave dokumentacije, inženiringa, študij, nadzora in drugega pa skupna ocena znese okoli 3,5 milijona evrov.

“Investicijo sicer zmoremo z lastnimi sredstvi, a računamo, da bomo dobili sredstva iz ustreznega razpisa oziroma blagovni kredit izvajalca do vrednosti 50 odstotkov cene gradbenoobrtniških del,”
dodaja Peršak.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.