Poker avtomate okužili z virusom

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hrvati na igralne avtomate nameščali viruse. Zaslužili 1,8 milijona kun.
Oglej si celoten članek

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) je na Okrožno sodišče na Reki podal ovadbo zoper 17 ljudi hudodelske združbe, ki jih sumi računalniških goljufij in pranja denarja. 46-letnik, 38-letnik in 41-letnik naj bi skupaj z ostalimi pajdaši na poker aparate nameščali viruse.

Program naj bi načrtno spremenili kar na devetdesetih poker aparatih. Po več mesecih testiranj in priprav avtomatov so v igro vključili tudi igralce. Postopek je bil točno določen. Po navodilih osumljencev so morali aktivirati računalniški virus na avtomatih. Vsote denarja, ki so jih prejemali, pa so bile odvisne od njihove vloge v združbi.

Na omenjeni način so zaslužili več kot 1,8 milijona kun (približno 240 tisoč evrov). Denar so vlagali v avtomobile in ga polagali na račune v različnih bankah, piše spletni portal Index.hr.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.