Pogajanja o dolgu

Foto: Žurnal24 Zvonko Šavor, direktor KPL, je povedal, da je letošnjo zimo v Ljubljani zapadlo
Načrti in poraba. Razlike za tri milijone evrov.
Oglej si celoten članek

“Mestna občina Ljubljana (MOL) koncesijske obveznosti redno plačuje, in sicer 1,008 milijona evrov na mesec,” so na vprašanje o dolgu KPL za zimsko službo odgovorili na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet.

Dodali so, da je zimska služba zajeta v koncesijski pogodbi, in zanikali dolg KPL.

Zvonko Šavor, direktor KPL, je dejal, da to drži – da MOL formalno KPL ne dolguje ničesar, saj plačujejo njihove storitve po dvanajstinah. Vendar pa, kot je povedal, dvanajstine niso sledile stroškom za letošnjo zimsko službo.

“Težko jo je načrtovati, saj ne vemo, koliko snega bo,” je dodal. Letos ga je bilo kar enkrat več od načrtovanega, zato se zdaj KPL pogaja z MOL, da bi jim krili dodatne stroške.

Ponovil je, da bodo dolgove za zimsko službo do podizvajalcev – dolgujejo jim 700 tisoč evrov – za zdaj krili iz rednega vzdrževanja oziroma iz tekočih dvanajstin.

Na MOL sicer pravijo, da je bilo stroškov za letošnjo zimsko službo za 6,6 milijona evrov, Šavor pa je dejal, da je pri tem pomembno tolmačenje, kaj vse spada k zimski službi.

Kot je že večkrat povedal, KPL k zimski službi šteje tudi krpanje udarnih jam in podobne sanacije po zimi. Po njihovih podatkih je tako letošnja zimska služba stala 9,6 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.