Poezijo ponesli med ljudi

Foto: UKM Branje poezije v UKM Foto: UKM Branje poezije v UKM Foto: UKM Branje poezije v UKM Foto: UKM Branje poezije v UKM Foto: UKM Branje poezije v UKM Foto: UKM Branje poezije v UKM Foto: UKM Branje poezije v UKM Foto: UKM Branje poezije v UKM Foto: UKM Branje poezije v UKM
Štirje pesniki brali poezijo na stopnišču, v avli, v kavarni in pred pultom za izposojo.
Oglej si celoten članek

Univerzitetna knjižnica Maribor je včeraj, v sodelovanju z avtorji novega literarnega fanzina Literarna krpanka, ki je izšel pri Subkulturnem azilu, priredila nekoliko drugačen literarni dogodek.

 Štirje pesniki - Dominika Portić, Jan Šmarčan, Gregor Lozar in Tonja Jelen so točno opoldne nenapovedano začeli brati svoje pesmi na knjižničnem stopnišču, v avli, v kavarni in pred pultom za izposojo. "Namen nenapovedanega literarnega dogodka je bil nagovoriti naključne poslušalce s spontanostjo, morda zbuditi celo občutek presenečenja nad nepričakovanim dogodkom," so pojasnili v UMK.

Štirje različni stili

Štirje pesniki, različni po stilu nastopa in pojavi, so se kot bralci eden za drugim zvrstili na vseh štirih lokacijah in brali poezijo – ponekod mimoidočim uporabnikom knjižnice, drugod sedečim ob nekem drugem početju (branju v Turnerjevi čitalnici, klepetu v kavarni, čakanju na knjige, študiju).

"Naključni poslušalci so odreagirali različno - s presenečenjem, začudenjem, pozornostjo, naklonjenostjo, zlasti v kavarni, kjer je nastalo prijetno literarno vzdušje pa tudi s spontanim aplavzom," so o dogodku, ki ga bodo avtorji še ponovili, povedali v knjižnici.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.