Podražitev na Hrvaškem, a ceneje kot pri nas

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Opolnoči so se podražila pogonska goriva, za dizelsko je treba odšteti rekordni znesek. Dražja so tudi na Hrvaškem, in sicer v povprečju za 30 lip (štiri cente) za liter; 50-litrski rezervoar tako stane 15 kun (dva evra) več.
Oglej si celoten članek

Po nekaj pocenitvah so se cene pogonskih goriv opolnoči ponovno dvignile tako pri nas kot pri južnih sosedih, kjer pa se kljub temu izplača napolniti rezervoar bolj kot v Sloveniji.

Liter dizelskega goriva odslej pri nas stane rekordnih 1,382 evra. Za 50-litrski rezervoar je treba odšteti 69,10 evra oziroma 3,10 evra več kot včeraj. Liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina stane 1,482 evra, stooktanski bencin 1,5 evra (pet centov več). Liter kurilnega olja stane 1,008 evra.

Liter bencina se je podražil za 4,9 centa, cena 50-litrskega rezervoarja pa je za dobra 2 evra višja kot včeraj.

V Italiji za rezervoar 17 evrov več

Na Hrvaškem je poln dizelski rezervoar zdaj dobrih pet evrov cenejši, kot pri nas. V Avstriji, kjer cena ni enaka na vseh črpalkah, je po podatkih spletne strani AMZS bencin okrog evro in pol pri rezervoarju cenejši, dizel pa malenkost dražji. Dizel je dražji tudi na Madžarskem, cena bencina pa je skoraj enaka, kot bo od jutri veljala pri nas. V Italiji pa je poln 50-litrski rezervoar tako dizla kot bencina za več kot 17 evrov dražji kot pri nas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:33 24. Julij 2012.

    Spet... Ob tem pa pogosto spregledamo, da imamo avtom visoke stroške - ne le zaradi vse višjih cen goriva. Tu …

  • 09:42 24. Julij 2012.

    Tale vaša matematika je pa zgleda iz ciganske šole. Nekaj se podraži za 5 centov in 50 litrčkov tega je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.