Po zadnji gumi čez rdečo luč

Foto: bralka
Foto: bralka
Nora vožnja motorista po Celovški cesti v Ljubljani. Če bi ga ustavili policisti, bi ga olajšali za nekaj sto evrov.
Oglej si celoten članek

"Danes popoldne sem čakala na avtobus v Šiški v Ljubljani, ko se je mimo po zadnji gumi in čez rdečo luč pripeljal motorist brez čelade," je bila ogorčena naša bralka. "Verjetno mi ni treba posebej omeniti, da je za 'stokrat' prekoračil hitrost."

Po besedah komentatorke na naši Facebook spletni strani takšen prizor na Celovški ni redek. "To se dogaja na Celovški ob lepem vremenu vsakodnevno, in to večkrat," pravi. "Verjemite mi, živim čisto ob cesti."

Bil bi ob nekaj sto evrov

Če bi motorista ujeli policisti, bi bil za prekoračitev hitrosti v naselju lahko oglobljen od 40 (za prekoračitev hitrosti do 5 km na uro) do 1.200 evrov z 18 kazenskimi točkami ob odvzemu vozniškega dovoljenja za prekoračitev hitrosti več kot 30 km na uro.

Vožnja skozi prižgano rdečo luč bi ga stala 300 evrov, vožnja brez čelade pa še dodatnih 120.

Lani 18 mrtvih motoristov

Vsako leto na cestah umre veliko motoristov. Lani jih je umrlo 18. Za preprečevanje nesreč se je policija odločila, da jih bo letos nadzorovala tudi iz zraka.

Če tudi vi opazite kaj podobnega, nam pošljite fotografijo z opisom po spodnjem obrazcu!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 21:40 28. Marec 2013.

    vzamejo ga lahko lastniku motornega kolesa.

  • 17:31 17. Marec 2013.

    Lej fantek, kot prvo piši tako, da bomo vsaj približno vedeli kaj hočeš povedat. Če bi me bolel k*** bi …

  • 10:24 17. Marec 2013.

    kva pa je z vami ljudje .... dej bodte raj tih -.- pa ne kr enih bednih vn metat .pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.