Po šestih urah je moral iz vode

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Nasedel pri Izoli. Brez dovoljenja uprave za pomorstvo maratona ne more biti – gre za varnostne ukrepe.
Oglej si celoten članek

Maraton. Kar 90 kilometrov plavanja ob slovenski obali je načrtoval Mariborčan Aleksander Kamenik, ko je včeraj ob 6. uri zaplaval pri Seči. Načrtoval je 33 ur plavanja – do Debelega rtiča in nazaj –, a se je po četrtini poti zalomilo. “Ker ni imel dovoljenja za prečkanje območja izolske marine, je moral maraton prekiniti,” je povedala Katja Boh iz Mediaspeeda.

Uprava za pomorstvo je odgovorna za varnost plovbe in tudi za takšen maraton je treba pridobiti dovoljenje oziroma moramo pripraviti varnostne ukrepe. Če nekdo plava ob obali, morebiti še gre, kjer pa je kopanje prepovedano – na primer na območju vhoda v marino, okoli izolske ladjedelnice ali pa v bližini vhoda v Luko –, to ne gre,” pojasnjuje Davorin Fantulin z uprave za pomorstvo.

Mariborčan bo maraton, s katerim je želel promovirati Združenje varnih hiš Nova Slovenije, poskušal izpeljati v dveh tednih, dokler je morje toplo. Društvo deluje na osmih lokacijah, ponuja pa pomoč in oporo ženskam, moškim in otrokom, žrtvam družinskega in drugega nasilja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.