Čebelarska zveza Slovenije jutri popoldne v Radovljici organizira okroglo mizo na temo uporabe čebeljih pridelkov v kulinariki. Okrogla miza bo zanimiva predvsem za čebelarje, gostince in ostale, ki se ukvarjajo s kulinariko.
"Na okrogli mizi boste imeli priložnost spoznati glavne značilnosti in lastnosti medu ter ostalih čebeljih pridelkov, seznaniti se z različnimi načini uporabe in vključevanja medu v prehrano (tudi otrok), problematiko javnih naročil, možnosti glede vključevanja kulinarike v svojo ponudbo in registracije dopolnilne dejavnosti na kmetiji," sporočajo s Čebelarske zveze.
Na okrogli mizi bo s prispevkom na temo Kulturna dediščina čebelarstva – izzivi za sodobno prehrano sodeloval tudi etnolog Janez Bogataj, dijaki Srednje gostinske šole iz Radovljice pa bodo spekli največji medenjak.
Po predavanju še največji medenjak
Jutri lahko na predavanju v Radovljici spoznate glavne značilnosti medu in možnosti uporabe čebeljih pridelkov v kulinariki.