Po podganah še nad pasje iztrebke

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Predlog. V Piranu bi uvedli takso za lastnike psov. Kazni za nepobiranje iztrebkov ne zaležejo.
Oglej si celoten članek

Piran. “Ker so nas krajani opozorili, da je ščurkov in podgan več kot običajno, smo občino in Okolje Piran pozvali, naj ukrepata. Če so kadavri podgan stranski produkt preganjanja ščurkov, tudi prav,” pravi Sašo Saksida, predsednik Krajevne skupnosti Piran.

Taksa za pobiralca kakcev

“Zdaj čakamo na odziv na naš poziv občini, naj vsi, ki pridejo v Piran s psi oziroma živijo z njimi v mestu, plačajo posebno takso. Iz zbranega denarja bomo tako lahko plačali človeka, ki bo pobiral iztrebke hišnih ljubljenčkov, za katerimi njihovi lastniki žal ne počistijo,” dodaja Saksida.

Nekatere so namreč zmotile mrtve podgane po ulicah, kadavre pa so opazili tudi v morju. “Navzočnost teh živali načeloma ni tako očitna; verjetno gre za posledico zaplinjanja kanalizacije, ki so jo dvakrat ponovili zaradi zatiranja ščurkov,” ocenjuje meščan.

“Dimljenje oziroma plin, ki se uporablja za zatiranje ščurkov, lahko zaduši tudi podgane ali miši. Za odstranjevanje mrtvih živali je odgovorna veterinarska postaja v Kopru, ki ima zato zaposlenega higienika,” so nam sporočili z Okolja Piran.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.