Po Ljudmili Ljudmila

Foto: Žurnal24 Ljudmila novak. (Foto: BOBO)
Edina kandidatka postala nova predsednica NSi. Ljudmila Novak dobila 93-odstotno podporo.
Oglej si celoten članek

Na današnjem volilnem kongresu Nove Slovenije v Kranju so predstavniki občinskih odborov za predsednico stranke ponovno izvolili Ljudmilo Novak, ki bo Novo Slovenijo vodila še naslednji dve leti. Novakovo, ki je bila tudi edina kandidatka, je podprlo 93 odstotkov delegatov.

Petrleta ni bilo
Lojze Peterle
se kongresa danes sploh ni udeležil. "Mi smo absolutno in relativno šli dol, " je minuli teden povedal za nacionalno televizijo. "Zato sem najprej privolil v kandidaturo za predsednika, a je vodstvo stranke to očitno razumelo kot poskus prevzema," je pojasnil Peterle, ki kljub napovedani ustanovitvi nove demokrščanske stranke za zdaj še ostaja član NSi.

Foto: BOBO)

Novak je po poročanju STA tudi sama podvomila v upravičenost kandidature, a so njen predlog, da bi volitve preložili za šest mesecev zavrnili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.