Po dva kamiona odpadkov v Domžale

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Livar. Zaradi prepovedi odlaganja v Vranovičih izdelki stanejo več, a delovna mesta niso ogrožena
Oglej si celoten članek

Zaradi težav z odlaganjem inertnih odpadkov Livar ne bo zapustil Bele krajine in tudi delovna mesta zaradi prepovedi odlaganja na deponiji v Vranovičih niso ogrožena, kot je bilo slišati poleti, je dejal Izidor Derganc, član uprave podjetja Livar iz Ivančne Gorice, ki v Črnomlju zaposluje 350 delavcev.

Izdelki jih stanejo več

“Zdaj industrijske odpadke – po dva tovornjaka na dan – vozimo v Domžale, kar močno podraži naše izdelke po enoti proizvoda. Prisiljeni smo iskati dolgoročnejšo rešitev, novo lokacijo v Beli krajini, kjer bi v prihodnje odlagali te odpadke,” je pojasnil Derganc.

Nekaj odpuščanj bo

Nekaj odpuščanja bo, čeprav ne zaradi odlaganja odpadkov. “Podjetje je v fazi prenove poslovnih procesov; stroški dela na enoto proizvoda so, čeprav so plače nizke, previsoki. Nekaj odpuščanja bo v režijskih pomožnih službah, v proizvodnji pa ne, saj nam tam delavcev še primanjkuje,” je povedal Derganc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.