Planinka zdrsnila in drsela po 50 metrskem pobočju

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Posredoval je vojaški helikopter.
Oglej si celoten članek

Na območju Triglava se je v četrtek zjutraj pri sestopu s Kredarice poškodovala tuja planinka. Zdrsnila je na zasneženi trdi snežni podlagi in se poškodovala pri okoli 50-metrskem drsenju po strmem pobočju, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. Ob tem opozarjajo, da je zaradi snega in dežja v gorah potrebna velika previdnost.

Planinka se je poškodovala pri sestopu s Kredarice proti Vodnikovem domu. Posredovali so gorski reševalci in vojaški helikopter, so sporočili iz PU Kranj.

Tragično Z izleta se ne bo vrnila

Policija ob tem vse, ki se odločajo za odhod v gore, opozarja, naj jih ne zavede preveč spomladanski pogled z doline in razmere na nižje ležečih hribih. Te namreč niso niti približno primerljive z visokogorjem. Sneg tam namreč še vztraja, dodatno pa razmere otežujejo številne padavine.

Na PU Kranj poleg tega opozarjajo, da ima lahko v gorah že majhna napaka hude posledice. Tveganje za nesrečo se lahko zmanjša s kombinacijo znanja, pripravljenosti, opreme, odgovornosti, previdnosti in zavedanja, da so gore nepredvidljive. Aktualen problem v gorah predstavljajo šibke plasti snega, napihan in nov sneg.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.