Planince reševali s helikopterjem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Včeraj zvečer planinki padel kamen na glavo. Noč so preživeli v steni, danes zgodaj zjutraj poškodovano rešili s pomočjo helikopterja.
Oglej si celoten članek

Včeraj okoli 21. ure je skupina planincev sestopala s Spodnjega Rokava, ko je eni od planink na glavo padel kamen.

Planinci so noč bivakirali v steni, tako so se dogovorili s poškodovano planinko, gorskimi reševalci iz Mojstrane in zdravnikom.

Danes že nekaj po 5. uri zjutraj so nadaljevali z reševanjem. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je sodelovala dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik ob pomoči policijskega helikopterja. Ponesrečenko so odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico. Nato pa se je helikopter znova vrnil v triglavsko severno steno n z vitlom dvignil še dva planinca ter ju prepeljal v dolino.




Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.