Plačuje za svoja občana

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Bralca so zmotila nakazila piranske občine ljubljanskemu Centru Zarja. Temu občina plačuje za dva občana s poškodbami glave.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski Center Zarja je po podatkih Supervizorja protikorupcijske komisije od leta 2003 od piranske občine dobil dobrih 128 tisoč evrov. Občina med donatorji Zarje ni navedena – za kaj torej gre ta denar, sprašuje eden od bralcev. “Zarji plačujemo za dva naša občana s poškodbami glave na podlagi odločbe centra za socialno delo in izstavljenih računov za institucionalno varstvo,” pojasnjuje Slavica Tucakov z Občine Piran. Občine so za občane, ki so nastanjeni v (posebnih) zavodih, dolžne plačevati oskrbnino v višini razlike od lastnega prispevka občana do polne cene storitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.