Plačali bomo 3,5 milijona evrov, da boste na telefon dobili sporočilo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ministrstvo za kohezijo je odobrilo evropska sredstva za javni razpis za financiranje vzpostavitve, vzdrževanja in upravljanja sistema javnega alarmiranja v primeru nevarnosti prek opozorilnih obvestil na mobilne telefone.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za digitalno preobrazbo ga je danes objavilo v uradnem listu, na voljo bo 3,5 milijona evrov.

Javni razpis sodi v okvir programa evropske kohezijske politike. Evropski sklad za regionalni razvoj bo zanj prispeval 2.152.692 evrov, vrednost celotnega razpisa pa bo 3.499.999 evrov, piše v sporočilu za javnost ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj.

Sredstva bodo namenili za vzpostavitev, vzdrževanje in upravljanje sistema množičnega javnega obveščanja in alarmiranja s posredovanjem opozorilnih obvestil na mobilne telefone, kot je obveščanje v primeru naravnih in drugih nesreč ter alarmiranje v primeru neposredne nevarnosti.

Sistem bo med drugim omogočal obveščanje in alarmiranje tudi za gluhe in naglušne. Za končnega uporabnika mobilnih storitev bo javno obveščanje in alarmiranje s posredovanjem opozorilnih obvestil uprave za zaščito in reševanje brezplačno, so navedli.

Na ministrstvu so prepričani, da se bo z vzpostavitvijo navedenega sistema "povečala varnost v državi s pravočasnim obveščanjem in alarmiranjem ljudi preko različnih komunikacijskih kanalov".

Dodelitev sredstev bo potekala v dveh odpiranjih oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Prijavitelji lahko predložijo svoje vloge za dodelitev sredstev do 22. julija do 12. ure, je razvidno iz objave v uradnem listu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 06:15 18. Maj 2024.

    BIBa, ne govori neumnosti, podobni sistemi odlično delujejo po vsem svetu..Eden od dobrih primerov je Nizozemska. Njihov sistem NL-Alert deluje …

  • 05:53 18. Maj 2024.

    naj se vidi da znamo slovenci razmetavati denar

  • 22:30 17. Maj 2024.

    Veliko denarja ampak, v primerjavi s Hrvati, ki to že deluje je cena primerljiva..Koliko je stvar pomembna bo pokazal čas..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.