Plačajo samo po pogodbi

Foto: Žurnal24 stadion stožice
Stožice. Težava naj ne bi bila v neplačevanju, ampak v zavračanju računov.
Oglej si celoten članek

"Podjetju Varkos Selinšek smo tekoče poravnali vse obveznosti. To je v podjetju Varkos Selinšek mogoče tudi preveriti," sta Uroš Ogrin in Zlatko Sraka, direktorja Grepa, ki gradi športni park Stožice, zapisala v javnem pismu medijem. 

Skupna vrednost pogodb za železno konstrukcijo, ki jo gradi za stadion, je bila 1,4 milijona evrov, Varkos Selinšek pa je izdane račune še pred rokom zapadlosti odprodal bankam, dodajata. Naslednji račun v vrednosti približno 200 tisoč evrov bo zapadel 30. marca, nato pa bo podjetje v Stožicah izvedlo še za 420 tisoč evrov del. "Skladno z opravljenim delom bomo poravnali tudi račune," sta dodala.

Problem v zavračanju
Vendar pa naj bi bila težava podjetja Varkos Selinšek v zavrnjenih računih za dodatna dela, za katera so po neuradnih podatkih porabili za okoli 500 ton jekla več, vrednost teh del pa naj bi bila okoli 700 tisoč evrov.

Brat pokojnega Ivana Selinška Maks Selinšek je že v sredo dejal, da so bili ob neplačnikih (med katerimi menda res ni Grepa) problem zavrnjeni računi. Varkosu naj bi grozili tudi s faznimi penali: "Tako dela Gradis skupina G, da si že med delom pripravlja teren, da na koncu ne plača. Ko je delo končano, namreč izstavi fakturo in uveljavlja penale. Tako ti, ko bi moral dobiti plačano, rečejo, saj nismo nič dolžni," pravi Maks Selinšek.

Na Pop TV so sicer včeraj zvečer poročali, da se je Gradis skupina G že v sredo odločila, da Varkosu priznajo in plačajo tudi dodatna dela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.