Tale voznik je najbrž presenetil celo vsega vajene policiste

Foto: Anže Petkovšek Dacia Duster 4WD
Foto: Anže Petkovšek Dacia Duster 4WD
Policisti so v torek zvečer ustavili voznika, ki je močno vinjen ogrožal ostale udeležence v prometu.
Oglej si celoten članek

Novomeški policisti so bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila znamke Dacia. Voznik je vozil po ljubljanski cesti v Novem mestu in pri tem vijugal po cesti. Večkrat je zapeljal preko robnika in ogrožal ostale udeležence v prometu. 

Policisti PP Novo mesto so nevarnega voznika izsledili in ustavili. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 43-letni voznik v litru izdihanega zraka 1,77 miligrama alkohola oziroma po starem 3,7 promila. Meja za odvzem vozniškega dovoljenja je sicer 1,1 promila ozirima 0,52 miligrama na liter izdihanega zraka, kar pomeni, da je mejo prekoračil za več kot trikrat. 

Policisti so vozniku odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah cestnoprometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:23 15. Maj 2024.

    Dolenjska Republika ! Kaj nam pa morejo ,morejo ,morejo

  • 11:15 15. Maj 2024.

    Malce se je pregrešil

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.