Petrol prevzemal terjatve Senice?

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Petrol nameraval prevzeti terjatve odvetniške pisarne Mira Senice, ki jih je ta imela do SCT. Dva dni kasneje so pogodbo z dopisom preklicali.
Oglej si celoten članek

29. decembra lani je odvetniška pisarna Mira Senice obvestila SCT, da so na ta dan razdrli cesijsko pogodbo o odstopu terjatev Petrolu.

Na spletnih Financah so ta dopis tudi objavili. Iz njega sledi, da sta dva dni prej Petrol in omenjena odvetniška pisarna podpisali pogodbo o odstopu terjatev iz petih računov, ki jih je odvetniška družba izstavila SCT-ju. Zneski računov v dopisu niso omenjeni.

V odvetniški pisarni o tem za zdaj molčijo.

Posel tudi z odvetnikom Korošcem
Spomnimo; v medijih so prejšnji teden zaokrožile informacije, da naj bi Petrol prevzel nekaj manj kot 160 tisoč evrov terjatev odvetnika Dušana Korošca. Ta vsebine posla s Petrolom ni komentiral, češ da gre za poslovno skrivnost.

Petrol je po drugi strani znesek terjatev zanikal in dodal, da so terjatve Petrola do SCT "bistveno nižje od navedenih". Na Petrolu so še poudarili, da v tem poslu ne gre za nikakršne osebne usluge in prijateljstva, pač pa za poslovni odnos, "v katerem je bil posel speljan v korist družbe Petrol in njenih delničarjev".

Uprava se maje
Kljub temu so vse glasnejši namigi, da naj bi se tako prvemu možu Petrola Aleksandru Svetelšku kot še komu iz uprave močno majali stolčki. Za takšen korak naj bi na današnji seji nadzornega sveta, ki se začenja ob 18. uri, že zbirali podporo nadzornikov. 

Odkup terjatev do SCT od odvetnika Korošca naj bi bil sicer le vrh ledene gore in sploh ne glavni razlog za morebitno menjavo vrha družbe. Podrobneje v članku Uprava Petrola se resno maje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.