Peterle s svojo stranko

Foto: Žurnal24 Lojze Peterle naj bi kmalu ustanovil lastno stranko. (Foto: IFP)
Zaradi nestrinjanja s potezami vodstva Nove Slovenije (Nsi) je evropski poslanec Lojze Peterle napovedal ustanovitev nove močne demokrščanske stranke.
Oglej si celoten članek

"Mi smo absolutno in relativno šli dol. Zato sem najprej privolil v kandidaturo za predsednika, a je vodstvo stranke to očitno razumelo kot poskus prevzema," je za TV Slovenije pojasnil Lojze Peterle. Od kandidature je zato odstopil in se kongresa v soboto sploh ne bo udeležil, še naprej pa ostaja član NSi.

Edina kandidatka za predsednico NSi na sobotnem volilnem kongresu tako ostaja Ljudmila Novak, ki stranko vodi od leta 2008.

Nova stranka čim prej
Pri projektu nove stranke zaenkrat ostaja sam, vendar bo premislil, kako bi bilo najbolj učinkovito in kar se da hitro mogoče z ljudmi, ki so za to, znova vzpostaviti demokrščansko stranko. Zagotovil je, da se ne bo nikomur pridruževal, bo pa delal tako, da "bodo v bližnji prihodnosti tako opcijo postavili".

Novakova je za TV Slovenija dejala, si želi, da bi s Peterletom še naprej dobro sodelovali, ker je "pomemben in potreben člen in član NSi". Predsednica NSi verjame, da se bodo o tem še veliko pogovarjali, in pričakuje, da bo stranka še naprej enotna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.