Peška zaradi hudih poškodb umrla v bolnišnici

Foto: Profimedia
Za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila v petek zjutraj v Rogatcu, je v celjski bolnišnici umrla peška.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila, ko je voznica osebnega vozila na prehodu za pešce trčila v peško, ta pa je zaradi hudih poškodb pozneje umrla, so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

To je letošnja enajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

Kot so opozorili, je v zadnjem času je na slovenskih cestah za posledicami prometnih nesreč umrlo že več pešcev. V nekaj primerih vozniki osebnega avtomobila niso upoštevali prednosti pešca, ki je pravilno prečkal vozišče na zaznamovanem prehodu, nekaj pešcev pa je umrlo zato, ker so povzročitelji nesreče vozili prehitro.

Voznike zato na PU Celje opozarjajo, naj bodo bolj pozorni na pešce, pešcem pa svetujejo, naj poskrbijo za lastno varnost tako, da so na cestah še posebno previdni in vidni.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:56 27. November 2023.

    Namesto , da Policija opzarja , naj se spravi ob 5-8 h zjutraj na cesto in naj kaznuje vse kolesarje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.