Peče odstopa kot podpredsednik DZ

Foto: Žurnal24 Sašo Peče Kalohovega izstopa še ni prejel, pravi pa, da se vsakdo odloča sam.
Sašo Peče bo v petek odstopil z mesta podpredsednika državnega zbora.
Oglej si celoten članek

Peče, član stranke Lipa, je poklical v uredništvo Žurnala24 in za razlog odstopa navedel ravnanje predsednika parlamenta Franceta Cukjatija, ki naj bi podredil inštitucijo DZ vladni politiki.

Svoj odstop bo obširneje pojasnil naknadno.

Odhaja še drugi podpredsednik
Državni zbor bo tako izgubil še drugega opozicijskega podpredsednika. Po zapletih s prehodom iz LDS v SD je svoj stolček izgubil Marko Pavliha, SD pa kot nova največja opozicijska stranka nato iz protesta zaradi postopanja koalicije ni želela več predlagati novega kandidata. Predsedniku Cukjatiju bo tako odslej seje pomagal voditi le še Vasja Klavora (DeSUS).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.