Pazljivo pri uveljavljanju popusta!

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri uveljavljanju popusta se je potrošnici primerilo, da ji tega po že izstavljenem računu niso želeli obračunati. Zaplet je prijavila na Zvezo potrošnikov Slovenije. Ponudnik je na koncu moral vrniti del kupnine.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) je opisan primer zapleta pri uveljavljanju popusta. Potrošnica je navedla, da ima kartico popustov slovenskega trgovca; v katalogu ugodnosti je bilo zapisano, da lahko popust izkoristi tudi pri njegovih številnih partnerjih. “Ko pa sem pri enem od the partnerjev pri plačilu s kartico želela uveljaviti tudi popust za storitev, mi je prodajalka pojasnila, da to ni več mogoče, saj je bil račun že natisnjen.” Potrošnica je bila primorana plačati polno ceno storitve in to ne glede na to, da v katalogu ni bilo pojasnjeno, da mora kartico predložiti že pred začetkom opravljanja storitve.

S primerom se je obrnila na ZPS, ki pojasnjuje, da je sicer običajna praksa, da potrošnik obvesti ponudnika, da bo uveljavljal popust neposredno pred plačilom storitve oziroma preden je račun natisnjen. Za večino ponudnikov tudi preklic (storno) računa in izpis novega ne pomeni nikakršne težave. “Podjetju smo pisali v imenu potrošnice, jih opozorili na dejstvo, da v letaku ni bilo navedeno, da je treba kartico predložiti pred začetkom opravljanja storitve. Zahtevali smo vračilo sorazmernega dela kupnine, kar je podjetje po našem posredovanju tudi storilo.” 

Vsebine s področja financ in zavarovanj tudi na forumih Med.Over.Net. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:43 26. Marec 2015.

    Mi imamo elektriko preko petrola ... Ko tankamo avto dobimo točke ...<br /><br />Za stanje elektrike Petrolu javljamo vsak mesec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.