Pavček ni držal obljube

Foto: Žurnal24 Delavci si hkrati zdaj želijo predvsem, da se razjasni nadaljnja usoda podjetja.
TVM. Strateški partnerji še skrivnost. Zaposleni nadaljujejo stavko.
Oglej si celoten članek

"Pogovori s potencialnima strateškima partnerjema glede Tovarne vozil Maribor (TVM) se nadaljujejo. O rezultatih pogovorov vas bomo obvestili," je skopo sporočilo Milana Šajna, glavnega izvršnega direktorja Skupine Viator & Vektor, o prihodnosti TVM.

Čeprav je Zdenko Pavček, predsednik upravnega odbora skupine, prejšnji teden obljubil, da bodo zaposleni o usodi tovarne in uspehu sobotnih pogovorov z morebitnima kupcema obveščeni 17. januarja, se to ni zgodilo. Pogovori s kupcema – kot smo že poročali, menda prihajata iz ene od arabskih držav – še potekajo, delavci pa stavkajo že 12. dan.

"Počutimo se izdane"
"Znova so nekaj obljubili, pa to ni držalo. Počutimo se izdane. S stavko na delovnih mestih bomo vztrajali do 20. januarja," pravi Franjo Trojner, predsednik stavkovnega odbora.

Sicer naj bi delavci danes prejeli razliko med izplačano solidarnostno pomočjo in novembrsko plačo (po Trojnerjevih besedah jim je tako rekel Janez Lipuš, predsednik uprave TVM), medtem ko o decembrski plači, ki zapade danes, ne vedo ničesar. "Zadnji dan leta 2010 smo prejeli 690 evrov. Smo v življenjski stiski, vzdrževati moramo družine, predvsem pa je težko, ker ima polovica zaposlenih brezposelne partnerje," sklene Trojner.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.