Patria ne bo tožila

Foto: Žurnal24 patria1
Patria za zdaj ne bo vložila tožbe proti Sloveniji zaradi suma industrijskega vohunjenja.
Oglej si celoten članek

Predstavnik finske družbe, ki je v navezi s podjetjem Rotis sklenila posel s Slovensko vojsko o prodaji 136 istoimenskih oklepnikov, Andrej Mladenov je za TV Slovenija dejal, da se po njihovem prepričanju vprašanja oklepnikov zlorablja za politične namene, zato se v polemiko ne bodo vključevali.

Bodo pa preverili, ali je prišlo do kršitev pri imenovanju Ivana Prebila za izvedenca tako imenovane Cviklove komisije, ki raziskuje domnevno sporni nakup oklepnikov. Prebil je bil namreč v komisijo imenovan kljub dejstvu, da je član upravnega odbora podjetja Viator & Vektor, družbe, ki ima v lasti Patrijinega konkurenta na razpisu, Sistemsko tehniko.

Prebil naj bi imel kot izvedenec po mnenju predstavnikov Patrie možnost vpogleda v zaupne tehnološke rešitve pri patriah, zato se je pojavil dvom o industrijskem vohunjenju.

Mladenov se je v torek popoldne sestal s poslancem SD Milanom M. Cviklom, ki vodi parlamentarno preiskovalno komisijo. Mladenov o vsebini sestanka ne želi govoriti. Upa pa, da bo Slovenija ravnala v skladu z zakonom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.