Papež: Ljudje postajajo ujetniki potrošništva

Foto: Žurnal24 Benedikt XVI. bo postal šele drugi papež v zgodovini po Janezu Pavlu II. leta 19
Papež Benedikt XVI. je v kratkem nagovoru vernikov, ki so se zbrali na Trgu sv. Petra, pograjal materialistično dojemanje praznovanja božiča in s tem okrepil kampanjo proti širjenju potrošništva.
Oglej si celoten članek

Papeža skrbi, ker postajajo ujetniki potrošništva tudi vse mlajši otroci. ˝Način doživljanja in dojemanja božiča na žalost precej pogosto trpi zaradi materialističnega dojemanja praznika,˝ je dejal Benedikt XVI. ˝Molim, da se bodo v bližajočih se božičnih praznikih srca vseh napolnila z novim upanjem,˝ je dodal.

Potrošništvo ni sreča

Po mnenju papeža potrošništvo ni model sreče. © iStockphoto

 
Že v soboto je papež poudaril, da odrasli otrokom in najstnikom vse prevečkrat zmotno predstavljajo zgrešen model sreče, ki vodi v ˝slepo ulico potrošništva˝. V soboto je tako pred kipom device Marije na trgu v bližini Španskih stopnic opravil molitev in le nekaj metrov stran od rimskih ulic z najbolj prestižnimi trgovinami opozoril na pohod potrošništva. Papež vsako leto 8. decembra, na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, obišče center Rima, prebivalci ˝večnega mesta˝ pa dogodek povezujejo z začetkom božične nakupovalne sezone. Rimske ulice je tako v soboto - kot vsako leto - preplavilo več deset tisoč ljudi, ki so se podali v nakupe božičnih daril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.