Pahor za večje pravice manjšine

Foto: Twitter Borut Pahor, obisk, Avstrija Foto: Twitter Borut Pahor, obisk, Avstrija Foto: Twitter Borut Pahor, obisk, Avstrija
Predsednik republike Borut Pahor se na povabilo avstrijskega predsednika Heinza Fischerja mudi na prvem uradnem obisku v Avstriji.
Oglej si celoten članek

Pahor se bo srečal tudi s kanclerjem Wernerjem Faymannom in predsednico avstrijskega parlamenta Barbaro Prammer.

Gre za njegov prvi obisk v kateri od sosednjih držav po prevzemu predsedniškega položaja. To, da si je Pahor izbral Avstrijo, po navedbah iz njegova urada odraža doseženo kakovost meddržavnega dialoga in sodelovanja.

Pogovori Pahorja z avstrijskimi sogovorniki bodo usmerjeni predvsem v nadaljnjo krepitev dvostranskega dialoga in iskanje priložnosti za tesnejše povezovanje na področjih skupnega interesa, obravnavali pa bodo tudi tematike, pri katerih si Slovenija želi večjega napredka, posebej kar zadeva zaščito pravic in ureditev pravnega položaja slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem in Štajerskem.

Sogovorniki bodo tudi izmenjali poglede na aktualne evropske in mednarodne politične teme.

Prvi obisk kot predsednik je bil v Bruselj

To bo sicer drugi obisk Pahorja v tujini po prevzemu položaja 23. decembra. Za prvega si je izbral Bruselj, kjer se je januarja sešel s predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompuyem, predsednikom Evropske komisije Josejem Manuelom Barrosom in visoko zunanjepolitično predstavnico unije Catherine Ashton.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 08:46 8. April 2013.

    Sramota je dati veliko večje pravice avstricem in mađarom,ki predstavljajo manjšino proti hrvatom ,bošnjakom in srbom.

  • 08:14 14. Februar 2013.

    Avstrijcem in mađarem da pravice manjšin...kaj tistim narodnim manjšinam ,ki so številčnejši od mađarov,avstrijcov??Dejte ciganom manjšino?? Kočevje ,Črnomelj ,Metlika je …

  • 22:30 6. Februar 2013.

    V principu bi Avstrijec moral Pahorju zagotoviti, da bo poskrbel za večje pravice Slovencev s Sloveniji. <br /><br />Zagotoviti to, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.