Pahor z Libijci o Stožicah

Foto: Žurnal24 Vrh Afrika - EU se bo končal v torek. (Foto: Boštjan Tacol)
Premier Borut Pahor odhaja na tretji vrh Afrika-EU v Tripoli, kjer se bo srečal tudi z Gadafijem. Po vrhu naj bi bilo več znanega o libijski investiciji v Stožice.
Oglej si celoten članek

Na vrhu Afrika - EU bodo med drugim razpravljali o miru in varnosti, okoljskih spremembah, regionalni integraciji in razvoju zasebnega sektorja. Vrh bo tudi priložnost za potrditev skupne strategije, ki so jo sprejeli na vrhu v Lizboni decembra 2007, sporočajo iz Pahorjevega kabineta.

Pahor se bo tako med drugim sestal s predsednikom libijske vlade El Baghdadijem Ali El Mahmodijem. Beseda bo tekla o bilateralnih odnosih med državama. Izpostavila naj bi predvsem gospodarsko sodelovanje med državama in gospodarske priložnosti, ki jih imajo slovenska podjetja v Libiji in investicije Libijske investicijske oblasti v Sloveniji. Pahor se bo ob robu vrha sestal tudi s predsednikom Moamerjem Gadafijem.

Po koncu vrha bo najverjetneje več znanega o libijski investiciji v Športni park Stožice. Spomnimo, premier je v petek napovedal, da so Libijci v Stožice pripravljeni vložiti 30 milijonov evrov. Informacijo o tem pa je Pahor dobil po diplomatski pošti iz Libije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.