Otroke rešili pred trgovci z ljudmi

Foto: Žurnal24 V vzhodnem predelu Londona je prišlo do uboja 16-letnika. (Foto: Reuters)
Policija je v Veliki Britaniji aretirala trgovce z ljudmi, iz njihovih krempljev pa rešila otroke, med katerimi je bila tudi noseča 12-letnica.
Oglej si celoten članek

V obsežni akciji so policisti aretirali osem ljudi, ki naj bi otroke silili k prosjačenju, na 16 različnih naslovih v vzhodnem Londonu pa so rešili kar 103 otroke, stare od 3 do 17 let. Enega triletnika so prepeljali v bolnišnico, ker je imel po telesu več modric, britanski Daily Mail pa poroča tudi, da je bila med otroki, ki naj bi jih v Veliko Britanijo pripeljali iz Romunije, tudi noseča 12-letnica.

"Zaskrbljujoče je predvsem dejstvo, da je deklica pri teh letih v takšnem stanju," je povedal preiskovalec Bernie Gravett, ki je dodal, da se je policija bolj kot na aretacije osredotočala na reševanje otrok. Skrb za otroke so prevzele socialne službe.

Aretacije so povezane z obsodbami v Romuniji, kjer so pred kratkim na zaporno kazen obsodili 24 ljudi, ki so v Veliko Britanijo pretihotapili najmanj 200 romskih otrok. Britanski mediji razkrivajo, da so otroci s prosjačenjem v enem dnevu zaslužili tudi do 300 funtov (337 evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.