Otroci se radi počutijo koristne

Foto: Žurnal24 Magda Stražišar (Foto: Boštjan Tacol)
Taborniki vabijo z družbenokoristnimi projekti in netoleranco do drog.
Oglej si celoten članek

Če so se moji vrstniki hvalili, da so pri tabornikih doživeli prvi poljub, mečkanje z dekletom, cigarete, alkohol in travo, da so bili orientacijski pohodi, kurjenje ognja in vozlanje vozlov bolj za zraven, pa je zadnji dve desetletji politika Zveze tabornikov Slovenije do uživanja opojnih substanc izrazito odklonilna.

Kot je v pogovoru dejal načelnik roda, za člane večkrat organizirajo tudi delavnice in izobraževanja na temo drog.

Danes torej otroci pri tabornikih ne eksperimentirajo, kot so nekoč, so se pa hitreje pripravljeni zateči v naročje staršev, če se znajdejo pred težavo – brez prenosnih telefonov so kar izgubljeni.

Več razlogov. Otroka bom vsekakor poslala k tabornikom, če bomo le vsi za. Prvič, bivanje v naravi, na svežem zraku, bo mestnemu dekletu dobro delo. Tudi srečanje s čustveno neobremenjeno avtoriteto ji bo koristilo, če ne drugega, da se v njej zbudi zdrav duh uporništva. Prav je tudi, da se bomo imeli priložnost pogrešati, ko bo na taboru, po možnosti brez prenosnega telefona.

Taborništvo pa seveda niso le delovne počitnice v neokrnjeni naravi. Še posebno pohvalni so družbenokoristni projekti, ki se jih starejši najstniki lotevajo vse leto. Sogovornik nam je zaupal, da so se v njihovem rodu lotili izdelovanja igrač za vrtec Kozarje, ki so ga prizadele septembrske poplave. Otroci namreč v turbulentnem obdobju odraščanja od vsega najbolj potrebujejo občutek, da so koristni. Poleg ljubezni, seveda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.