Ostali brez doma in očeta

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Policija je znova začela preiskovati, zakaj je na silvestrovo prišlo do požara v Foto: Žurnal24 Požar v Metavi Foto: Žurnal24 Požar v Metavi
V Metavi pri Mariboru je zagorela stanovanjska hiša. Gasilcem ni uspelo rešiti 58-letnega moškega, ki je poskušal rešiti svoj dom.
Oglej si celoten članek
Več fotografij intervencije gasilcev je dostopnih TUKAJ.

"Ob 18.45 smo preko mariborskega regijskega centra za obveščanje prejeli obvestilo, da v Metavi gori stanovanjska hiša," je povedal dežurni vodja izmene poklicnih gasilcev v Mariboru.

"Po našem prihodu na kraj je bil omenjeni objekt v celoti v plamenih," je dejal in pojasnil, da so med vožnjo na kraj prejeli obvestilo, da se v gorečem objektu nahaja oseba, zato so prvo posredovanje namenili reševanju te osebe. "Žal je podlegla ognjenim zubljem in predvsem dimu," je povedal.

Po naših informacijah je v požaru umrl 58-letni moški, ki je ravno včeraj praznoval rojstni dan. Ko je požar izbruhnil, je bil z ženo pri svoji mami, ki stanuje v bližini, njuna hčerka z babico pa je ostala doma. Deklica in babica sta jo odnesle z lažjimi poškodbami, 58-letnik pa je, potem, ko je slišal hčerko vpiti "gori, gori", skočil v hišo, da bi rešil, kar bi se dalo, a je bilo to zanj usodno.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je ogenj poškodoval ostrešje in notranjost pritličnega dela hiše in povzročil za okoli 49 tisoč evrov škode. Neuradno naj bi bil za izbruh požara kriv star dimnik. Požar je gasilo osem mariborskih poklicnih gasilcev ter 17 prostovoljnih gasilcev iz Malečnika s skupaj šestimi vozili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.