Oškodoval naj bi za 850 tisočakov

Foto: Tomi Lombar/Delo Slovenija 04.03.13, sodisce, kazenska zadeva zoper Braneta Gorseta in Jozeta Sus
Še en stečajnik kazensko ovaden.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski kriminalisti so kazensko ovadili stečajnega upravitelja, ki naj bi pri vodenju stečaja podjetje oškodoval za okoli 850 tisoč evrov. Premoženje podjetja iz stečajne mase naj bi prodal bistveno ceneje, kot je bilo dejansko vredno.

Do osem let zapora

"S tem je kupcu tega premoženja pridobil za 850 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi oziroma v istem znesku oškodoval druge upnike," ugotavljajo na policiji. Neuradno naj bi bilo s tem že pred časom oškodovano podjetje Itas iz Logatca, ki sicer po podatkih poslovnega registra Ajpes trenutno posluje. Stečajnemu upravitelju grozi do osem let zapora, ker naj bi zlorabil svoj položaj.

Gorše ostaja v priporu

Policija neuradno tudi pospešeno preiskuje preteklo delo nekaterih drugih stečajnih upraviteljev, predvsem Braneta Goršeta, ki zaradi domnevnih zlorab pri vodenju stečajnih postopkov vsaj še do sredine maja ostaja v priporu. Podrobno naj bi kriminalisti pregledovali tudi poslovanje stečajnega upravitelja Igorja Bončine, ki so ga oktobra ovadili upniki podjetij v stečajih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.