Okuženi zdravnik je bil v stiku s 50 pacienti in 59 zaposlenimi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zdravstveni dom bo nekaj časa zaprt za vse nenujne primere.
Oglej si celoten članek

V Sloveniji smo danes zabeležili sedmi in osmi primer okužbe s koronavirusom covid-19. 

Osmi okuženi je zdravnik splošne medicine, zaposlen v Zdravstvenem domu Metlika. Okužil se je med potovanjem po Italiji.

Novi virus Osmi primer koronavirusa, okužen je zdravnik

Direktorica ZD doma Duška Vukšinič je za oddajo Odmevi na Nacionalni televiziji povedala, da je bila okužena oseba v stiku s približno 50 pacienti in 59 zaposlenimi, skupaj z zasebniki.

Prvi ukrep razkuževanje celotnega ZD

Prvi ukrep je bil po besedah Vukšiničeve razkuževanje celotnega zdravstvenega doma. "Odločili smo se, da preventivno zapremo celoten ZD za nenujne primere," je za nacionalno televizijo povedala Vukšiničeva. "V naslednjem tednu bomo obravnavali izključno nujne primere, da poskušamo zajeziti ta virus. Obvestili smo infektologa, s katerim smo ves čas v kontaktu, ki nam daje tudi podatke, kaj narediti."

Foto: Profimedia Koronavirus

Testiranja Okužena je tudi žena farmacevta, ki dela na UKC Maribor

Vsi zaposleni v ZD Metlika bodo testirani - dokler ne bodo znani rezultati, bo ZD za nenujne primere zaprt. 

Okuženi zdravnik je bil tudi zdravnik v Domu starejših občanov v Metliki.

Zdravi se na infekcijski kliniki in se počuti dobro.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 13:12 7. Marec 2020.

    bogovi v belem kot vedno

  • 11:15 7. Marec 2020.

    Počuti se dobro!....Briga me,kako se počuti,da je pa laufal po svetu (čeprav "protokol" govori drugače)da bi se moral samoizolirati,ne pa …

  • dd
    09:43 7. Marec 2020.

    Sramota. Namesto, da bi že pred časom uvedli karanteno za posameznike, ki prihajajo iz sumljivih področij, (kot ostali v Evropi), …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.