Okoli prinesla nadzorni svet

Zaradi zlorabe položaja so kriminalisti ovadili odgovorno osebo ene od gospodarskih družb z območja Murske Sobote.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili s PU Murska Sobota, odgovorna oseba o nekaterih svojih odločitvah ni obveščala nadzornega sveta.

Tako je v  imenu delniške družbe ta oseba sklenila pogodbo za nakup osnovnega sredstva velike vrednosti z gospodarsko družbo iz Nemčije, ne da bi o sklenitvi pogodbe obvestila nadzorni svet in dobila soglasje za sklenitev posla ter najetje kredita.

Položaj in zaupanje pa je zlorabila še enkrat. "Odgovorna oseba je v letu 2010 podpisala pogodbe za nakup sončne elektrarne z rizičnim izvajalcem, ki svoje strokovnosti ni izkazal z nobeno pomembnejšo referenco in ni bil najugodnejši dobavitelj. Člani nadzornega sveta pa od  odgovorne osebe niso dobili točnih podatkov glede investicije v sončno elektrarno, saj so podatki v investicijskem elaboratu drugačni od podatkov v sklenjenih pogodbah," so sporočli s PU Murska Sobota.

Direktorica bi namreč morala po zakonu poročati in dajati točne podatke nadzornemu svetu o poslih, ki lahko pomembno vplivajo na donosnost ali plačilno sposobnost družbe, ter pridobiti soglasje nadzornega sveta za sklenitev poslov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.