Ogromno zlomov zapestij in ramen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ne le vozniki, paziti morajo tudi pešci.
Oglej si celoten članek

Zaradi neugodnih zimskih razmer polne roke dela nimajo le gasilci in darsovci, ampak tudi travmatologi. Kot nam je povedal dežurni travmatolog Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana dr. Marko Dobravec, je bilo na ljubljanski urgenci že včeraj "precej razburljivo“. Enaka zgodba se bo po vsej verjetnosti ponovila tudi danes.

"Današnja gneča se šele počasi začenja, včeraj pa je bilo kar razburljivo. V soboto smo opravili 205 pregledov, od tega jih je 55 na urgenco prišlo zaradi padcev na snegu ali ledu. Danes smo jih zaradi zdrsov sprejeli še deset. Trenutna čakalna doba je eno uro," je povedal dr. Dobravec in dodal, da gre predvsem za zlome zapestij in ramen, precej pa je tudi zvinov.

Med tistimi, ki so se poškodovali zaradi novozapadlega snega, je največ starejših oseb. "Toplo priporočamo, da starejše osebe, dokler se razmere ne umirijo, ostanejo doma. Padce so zanje lahko usodni," svetuje travmatolog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • STF
    19:46 28. December 2014.

    amaterji

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.