Ogorek vrgel na spodnji balkon

Foto: POP TV
Foto: POP-TV-2
Na Gorenjskem več travniških in dimniških požarov, zagorelo pa je tudi na balkonu večstanovanjskega objekta.
Oglej si celoten članek

Gorenjski policisti so preko vikenda sprejeli obvestila o kar nekaj požarih. "Prijave so se navezovale na travniške in dimniške požare, v še enem primeru pa je zagorelo na balkonu večstanovanjskega objekta na Jesenicah," je povedal Bojan Kos s PU Kranj. Policisti v tem požaru sumijo, da ga je povzročil odvržen ogorek katerega od stanovalcev v višjih nadstropjih.

Pet travniških požarov

Trava je gorela v Kropi, Predosljah, na Jesenicah ter v Palovičah in Škofji Loki. "Možni vzroki za travniške požare so odvrženi cigaretni ogorki, odprt plamen, nekontrolirano kurjenje, nepogašen ogenj, ogenj je lahko tudi podtaknjen," je pojasnil Kos. "Bistveno k njegovemu razvoju prispeva veter, ki ga je veliko predvsem v zadnjih dneh."

Ogenj ušel nadzoru

Življenje v nobenem od navedenih primerov ni bilo ogroženo, a lahko bi bilo, zato policija opozarja na ustrezna ravnanja, upoštevajoč vreme in nekatere omejitve in obveznosti, zlasti na ustrezno ureditev kurišča. V enem primeru je med kurjenjem ogenj ušel izpod nadzora in zajel še del njive z ostanki suhih delov rastlin. Po prijavi so ogenj nadzorovali gasilci, da je ostanek varno pogorel.

V vetru ne smemo kuriti

Kuriti se ne sme v vetrovnem vremenu, uporabljati pa se ne sme gorljivih tekočin ali materialov, ki pri gorenju razvijajo močan dim ali strupene pline oziroma so kako drugače škodljivi za okolje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.