Ognjeni pekel v sredo v Podkorenu

Foto: Žurnal24 Organizatorji šestega srečanja parkeljnov treh dežel letos obljubljajo pravi ogn
Srečanje. Parkeljni treh dežel prihajajo nad poredne.
Oglej si celoten članek

V sredo ob 18. uri bodo na vaškem trgu v Podkorenu že šestič zaporedoma parkeljni treh dežel prestrašili poredne. Letos pripravljajo pravi pekel z ognjenim spektaklom, je povedala Mirjam Žerjav, direktorica Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora.

“Udeležba domačih in tujih skupin bo letos rekordna, saj se bo pod lipo v Podkorenu predstavilo 11 skupin s skupno več kot 150 parkeljni. Skupine prihajajo iz Podkloštra, Šmohorja, Brnce in Vrbe v Avstriji, s Kokove, Tablje in iz Ukev v Italiji ter iz slovenskih krajev Podkoren, Rute pri Gozd Martuljku in Jesenice. Prireditev v Podkorenu organiziramo že šestič, njena tradicija, da so parkeljni hodili po vasi od hiše do hiše in preganjali poredne otroke, pa traja že več kot stoletje,” je sklenila Žerjavova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.