Ogenj uničil več vozil, zagorele tudi tri hiše, požar podtaknil 38-letnik

Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Nova Gorica
Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Nova Gorica
Kriminalisti in policisti so pretekli vikend zaključili policijsko preiskavo požara v Vodopivčevi ulici v Kopru, v katerem je bilo uničenih več motornih vozil, tri stanovanjske hiše pa so bile huje poškodovane.
Oglej si celoten članek

Po pridržanju so 38-letnega osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je v nedeljo odredil pripor, so sporočili iz PU Koper.

V požaru, ki se je zgodil 9. maja okoli 4. ure, je nastalo za 200.000 evrov materialne škode. V času požara je bilo v stanovanjskih hišah, ki jih je zajel ogenj, več stanovalcev, ki so zbežali iz svojih domov. Gasilcem je s hitro intervencijo uspelo preprečiti širitev požara, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Koper.

Policisti so ugotovili, da je kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 38-letni storilec z območja Kopra, ki ga sumijo tudi več kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari na območju Kopra, ki so še v fazi preiskave. Kriminalisti so osumljenega izsledili in pridržali ter pri njem opravili tudi hišno preiskavo, v kateri so našli zaseženi dokazni predmeti.

Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti mu grozi kazen do pet let zapora, so še navedli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.