Odvetnik zadržal deložacije

Foto: Žurnal24 Izvršitelju Marijanu Hojsu je ob prvi deložaciji v naselju pomagal ključar, pomo
Sedem družin bo začasno lahko ostalo pod streho.
Oglej si celoten članek

Odvetniku osmih družin iz Korotanskega naselja Aljoši Štamparju Strojinu je uspelo, da njegovih strank ne bodo deložirali do odločitve okrajnega sodišča o razveljavitvi sodne poravnave. Na okrajnem sodišču so deložacije začasno preložili. Dve družini so sicer nameravali izseliti ta teden, tretjo, ki je že prejela datum izvršbe, pa v začetku februarja. Vsaj en izvršilni postopek za družino, ki je ta odvetnik ne zastopa, pa ni bil začasno ustavljen. Izvršitelj Marijan Hojs je potrdil, da so mu s sodišča posredovali nalog za preklic določenih že razpisanih izvršilnih postopkov, v preostalih, nepreklicanih zadevah pa postopek teče naprej. “Pričakujem, da bo postopek izvršen mirno,” je dejal.

Nov sestanek
MOL. Predstavniki Mestne občine Ljubljana (MOL) z županom Zoranom Jankovićem naj bi se v torek spet sestali s stanovalci Korotanskega naselja in njihovimi odvetniki.

Pred desetimi dnevi je izvršitelj Hojs že deložiral družino Zejnić, eno od družin, ki je nasprotovala sodni poravnavi in se prostovoljno ni želela izseliti. Njihov odvetnik Štampar Strojin je povedal, da kljub izselitvi v sodni poravnavi dogovorjenega zneska 28.740 evrov od lastnika zemljišča, podjetja Westbrook Estate, še niso dobili. Ta teden se bo iztekel osemdnevni rok za nakazilo denarja. Pooblaščenec podjetja Westbrook Estate Mitja Tkalec pa je povedal, da denarja ne bodo predali, dokler ne bodo zaključeni vsi sodni spori z vsemi stanovalci Korotanskega naselja. Kot je poudaril, je zaključek vseh sodnih sporov pogoj za uresničitev sodne poravnave – izplačilo denarja izseljenim stanovalcem.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.