Odprt lov na bele tartufe

Foto: Nataša Čepar
Foto: Nataša Čepar
Kulinarični diamant. Istrsko specialiteto lahko kupite že za nekaj deset evrov.
Oglej si celoten članek

“Začenja se sezona belega tartufa, ki se lovi – ne nabira – od oktobra do konca januarja in velja za najbolj cenjeno vrsto tartufa,” pojasnjuje Vinko Šavle, predsednik Društva tartufarjev slovenske Istre.

V okviru Dnevov kmetijstva slovenske Istre, ki bodo prihodnji konec tedna, bo namreč mogoče na prireditvenem prostoru za koprsko tržnico kupiti tudi te “kulinarične diamante” oziroma jih kar okusiti na tradicionalnih istrskih fužih.

Čeprav lahko cene belega tartufa dosežejo vrtoglave vsote, je manjše primerke – ki lahko zadostujejo za pet ali šest krožnikov – mogoče dobiti za nekaj deset evrov. Na prireditvi bodo ponujali še številne druge istrske dobrote.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.