Odobrena ustanovitev Trigranita PCL

Foto: Žurnal24 Direktor urada RS za varstvo konkurence Andrej Plahutnik ustanovitvi skupnega po
Urad RS za varstvo konkurence ustanovitvi skupnega podjetja s strani Holdinga Slovenske železnice iz Ljubljane in holdinga Trigranit s Cipra ne bo nasprotoval.
Oglej si celoten članek

Priglašena koncentracija se je izvedla s sklenitvijo pogodbe o skupnem vlaganju, na osnovi katere bosta Holding Slovenske železnice in Trigranit Holding pridobila skupni nadzor nad novoustanovljeno družbo Trigranit PCL.

Na osnovi podatkov iz priglasitve in drugih dostopnih podatkov o trgu nepremičninske dejavnosti je urad za varstvo konkurence ugotovil, da v zadevi priglašene koncentracije ni izkazan resen sum o neskladnosti koncentracije s pravili konkurence, je urad danes objavil na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Trigranit PCL je nepremičninska družba s sedežem v Ljubljani. Pogodba, ki sta jo Trigranit in Holding Slovenske železnice podpisala 17. oktobra v Lendavi, predvideva okoli 220 milijonov evrov vredno naložbo v izgradnjo novega potniškega središča v Ljubljani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.