Odločeni, da jih izselijo

Foto: Žurnal24 (Foto: Nace Novak)
Čakajo na odgovor ajdovske policijske postaje. Nataša Leban: Naredili bomo vse, kar je možno, da prestopnike izselimo.
Oglej si celoten članek

"Mi bomo naredili vse, kar je možno, da prestopnike izselimo, a imamo pri tem zaradi zakonodaje zvezane roke," je povedala Nataša Leban, direktorica novogoriškega stanovanjskega sklada, po današnjem srečanju s predstavniki Stanovanjskega sklada RS.

Povod za sestanek je zadnje dogajanje v vipavski soseski Domina, v kateri ima republiški stanovanjski sklad 30 neprofitnih stanovanj. Vipavci od najemodajalca zahtevajo, naj izseli preprodajalce in uživalce prepovedanih drog.

Policijska postaja Ajdovščina je s strani Stanovanjskega sklada Mestne občine Nova Gorica - javni skladi prejela zaprosilo za pridobitev določenih podatkov, tako da bo PP Ajdovščina omenjenemu stanovanjskemu skladu glede na zaprosilo v prihodnjih dneh pripravila ustrezen odgovor.
PU Nova Gorica

Sklad je po besedah Lebanove že opravil redne napovedane preglede, ki jih po zakonu lahko izvaja, a prestopkov ni ugotovil.

"Kar je normalno, ti ljudje so še bolj premeteni kot mi in lahko obstoječe stanje prikrivajo," je povedala in pojasnila, da so na ajdovsko policijsko postajo 31. januarja že poslali poizvedbo o konkretnih podatkih, a obvestila še niso prejeli.

"Danes smo zato spisali še eno urgenco," je povedala.

Sklad bo zaradi podobnih primerov na državni zbor poslal pobudo za spremembo zakonodaje. "Predvsem v tistem delu, ki govori o postopku dodeljevanja neprofitnih stanovanj in splošnih pogojih," pojasnjuje Lebanova. "Zahtevali bomo, da bodo ti splošni pogoji vsebovali tudi določilo, da se lahko od prosilcev zahtevajo podatki, ali so že bili kaznovani ali obsojeni na kakšno kaznivo dejanje."

Primerov izselitve zaradi prestopkov so po njenih besedah na Novogoriškem imeli že več. "Imeli smo to srečo, da ti prestopniki navadno ne plačujejo najemnine, zato smo lahko prekinili pogodbo zaradi krivdnega razloga," pojasnjuje in dodaja, da gre v večini problematičnih primerov za droge. Obravnavali so tudi en primer pedofila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.