Od Popoviča zahteva 50 tisoč evrov

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Islamović)
Sodišče. Markežič od koprskega župana zaradi izjav, da naj bi bil grobar Tomosa, terja odškodnino.
Oglej si celoten članek

Koper. Včeraj je na koprskem sodišču potekal poravnalni narok, kjer Viktor Markežič, predsednik stranke Oljka, od koprskega župana Borisa Popoviča v odškodninski tožbi zahteva 50 tisoč evrov zaradi njegovih izjav.

Popovič naj bi med drugim javno izjavil, da je Markežič grobar Tomosa in da naj bi ga spravil v stečaj ter da je imel v tem času v lasti tri letala. Markežičev zagovornik je sodišču predlagal, naj se pogleda v stečajni spis Tomosa iz leta 1989, ki bi te trditve ovrgel, sodnica pa je zahtevala, naj v 15 dneh dostavijo konkretne listine iz stečajnega spisa. Prav tako je zahteval, naj se naredi izpis iz registra zračnih plovil, ki bi dokazal, da Markežič ni imel v lasti nobenega letala.

Zasliši naj pilota
Popovičev zagovornik Franc Rojko je predlagal, naj bosta med drugimi zaslišana pilot Benjamin Ličer in Rajko Hrvatič, ki naj bi takrat dobro poznala razmere na letališču. Sodišče naj bi zaslišalo tudi takratnega Tomosovega stečajnega upravitelja Alda Gabrijela, nekatere zaposlene v Tomosu in v takratnih občinskih službah. Naslednji narok bo 28. junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.