Od Piščančka Pika do razstave stripov

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Matej Lavrenčič)
Dolenjska. V petek bo v Kulturnem domu Ivančna Gorica lutkovna predstava Piščanček Pik, v občinski knjižnici pa otvoritev razstave stripov.
Oglej si celoten članek

Pestri dnevi v Ivančni Gorici in Višnji Gori. V petek dopoldne bo v Kulturnem domu Ivančna Gorica lutkovna predstava Piščanček Pik v izvedbi lutkovne skupine Vrtca Ivančna Gorica − enota Muljava, ki je bila izbrana med najboljšimi skupinami na državnem srečanju lutkovnih skupin konec. Temu bo sledila še stripovska delavnica pod mentorskim vodstvom slikarja Gabrijela Vrhovca.

V knjižnici Ivančna Gorica pa bodo isti dan otvoritev razstave stripov, prispelih na natečaj Lepo je biti skupaj, ter pogovor o stripu za vse udeležence natečaja, predstavitev stripovskega zbornika in podelitev nagrad najboljšim ustvarjalcem v okviru Tedna stripa, ki poteka od 11. do 18. junija.

Medtem ko bo v Višnji Gori otvoritev razstave Kozlovska sodba v Višnji Gori − Je to Evropa?, bo v soboti v prestolnici istoimenska predstava uličnega gledališča Cizamo in likovne delavnice z Nušo Lapajne. Najmlajši bodo sodelovali pri uprizoritvi interpretacije znamenitega dela Josipa Juričiča, z akademsko slikarko pa bodo ustvarjali na likovnih delavnicah Nariši svojo kozo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.