“Obtožnica je neumnost”

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Franci Matoz. Odvetnik na sodišču ni hotel odgovarjati na vprašanja tožilstva.
Oglej si celoten članek

"Zato, ker je obtožnica neumnost in lahko iz nje izvirajo samo neumna vprašanja," nam je včeraj pojasnil odvetnik Franci Matoz, ko smo ga vprašali, zakaj ni hotel odgovarjati na vprašanja tožilstva. Na koprskem okrajnem sodišču se je namreč začela obravnava, v kateri ga tožilstvo obtožuje kaznivega dejanja po 155. členu kazenskega zakonika, za katerega se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Napaka jo je stala službe

Spomnimo: Matoz naj bi z napačnim pravnim poukom leta 2006 preprečil Mirjani Čakardič, uslužbenki koprske občine, da bi uporabila pravico do pritožbe oziroma ugovora zoper izredno odpoved. Ta jo je doletela, ko je na 35 naslovov, tudi županovi tajnici, poslala elektronsko sporočilo, v katerem je med drugim zapisala: "Skoraj sem že pomislila, da bi mu bilo dobro pihati na dušo, da ga totalno zjebe, saj je že tako zašel, da se še zadnjemu budali v občini obrne želodec."

V tem delu zapisa se je prepoznal koprski župan Boris Popovič, zato sta Čakardičevo doleteli izredna odpoved in kazenska ovadba zaradi razžalitve.

Nove priče

Matoz zdaj med drugim poudarja, da ni bil pooblaščen za vodenje postopka izredne odpovedi, temveč le za pripravo treh aktov, povezanih s primerom. Sodišče je odločilo, da bo zaslišalo še njegovo sodelavko Nino Cek Perhavec in direktorico občinske uprave Sabino Mozetič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:12 5. Oktober 2011.

    Tako je če imaš denar in močne prijatelje...Matoz sem jaz lahko tvoj prijatelj??'

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.